Vidrapark közvetítés

MŰSZAKI OKOK MIATT A KÖZVETÍTÉS SZÜNETEL.
A HIBA ELHÁRÍTÁSÁIG TÜRELMÜKET ÉS MEGÉRTÉSÜKET KÉRJÜK! 

Fotó: Telegdi Ágnes
Fotó: Telegdi Ágnes

Vidraetetéssel egybekötött bemutatónkat webkamerás közvetítésnek köszönhetően otthonról is megnézheted. A közvetítés időpontjairól Facebook oldalunkon adunk hírt. (A változó időpontokban történő közvetítés bevezetésére az időjárás viszontagságai, pl.: erőteljes szél vagy épp kölyökvidráink változó ritmusa miatt került sor.)

Jelenleg  “Sára”, “Samu”, “Cilike” és “Dani”  életébe pillanthattok be a webkamerás közvetítések során. A négy fiatal vidra jókat játszanak, kergetőznek egymással.

A bájos kis csöppségek mentett vidraként kerültek hozzánk, ugyanis mind a négyen  elveszítették anyjukat. Lehet, hogy az eső mosta ki őket otthonukból, vagy anyjukat autó ütötte el, de az is lehet, orvvadász áldozata lett, vagy egy halászhálóba gabalyodott bele, ahonnan már nem volt menekvése. 

Petesmalmi Vidraparkunkban, amely vidramenhelyként is működik, már több vidrakölyköt neveltünk fel.

A vidrakölykök kb. 1 éves korukig az anyjuk mellett maradnak, hogy megtanuljanak úszni, halat fogni, megvédeni magukat és saját területüket.  A  kölyköknek úgy 3-4 hónapos korig még nem adunk szilárd táplálékot, ilyenkor még anyjuk is tejével táplálja őket.  A vidratejet macskák számára készített tápszerrel pótoljuk, amitől nagyon szépen fejlődnek a kölykök. Később, úgy 3-4 hónapos koruktól pedig már szilárd táplálékot kapnak, ami darált pulyka- vagy csirkehúsból és darált hal keverékéből áll. A vidra mama is hasonlóval táplálja kicsinyét,  ő megrágott halat tesz kicsinye elé.  Ahogy nő a vidra, úgy csökkentjük táplálékából a szárnyast, majd vonjuk ki belőle, és már csak halat kap a tálkájába.

Került már hozzánk csupán 2 napos kölyök is, akinek csukva volt még a szeme, és 2-3 hónapos idősebb vidracsemete is. Először mindig el kell nyernünk bizalmát, ami sokszor nem könnyű feladat. Vidráéknál is megfigyelhető a hím és a nőstény kölykök viselkedése közötti különbség. A lányok általában akaratosabbak, a  fiú vidrák sokkal kezelhetőbbek és nyugodtabbak.  

 

 

 

Live streaming video by Ustream