“Kund Béla földbirtokos rejtélyes öngyilkossága a somogyfajszi kastélyban”

FRISS ÚJSÁG, 1933. április 7. péntek

Szétlőtte a fejét egy 6000 holdas hitbizomány várományosa

Kund Béla földbirtokos rejtélyes öngyilkossága a somogyfajszi kastélyban

„Kaposvár mellett somogyfajszi kastélyában vadászfegyverrel főbelőtte magát és azonnal meghalt Kund Béla 42 éves földbirtokos. Kund Béla a somogyfajszi 6000 holdas Kund hitbizomány várományosa volt. A tragikus véget ért földbirtokos hozzátartozói még csak nem is sejtették, hogy a szerencsétlen ember végzetes tervekkel foglalkozik. A földbirtokos állandóan jókedvűnek mutatkozott, senkinek nem panaszkodott, egészségi állapota is rendben volt.
Tegnap este a család együtt vacsorázott, utána Kund Béla külön-külön elbúcsúzott a vacsorán résztvevőktől, majd visszavonult szobájába. Éjszaka háromnegyed 12 órakor hatalmas dörrenés hallatszott ki szobájából.
Az urasági inas hallotta meg a lövés zaját, berohant gazdája szobájába, ahol a földbirtokos szétlőtt fejjel feküdt a földön és mellette hevert a még füstölgő vadászfegyvere. A lövés ereje olyan nagy volt, hogy koponyája felét a söréttel töltött patron a mennyezetre röpítette.
A csendőrörs ma délelőtt jelentette a tragikus öngyilkosságot a kaposvári ügyészségek, amely megadta a temetési engedélyt. A gyászba borult család teljesen érthetetlenül áll a tragédia előtt… senki sem tudja, hogy miért lőtte agyon magát a hatezer holdas hitbizomány várományosa.”