Fülesbagoly fiókák költöztek Petesmalomba

Két fülesbagoly fióka az új lakója a petesmalmi vidraparknak.

Balogh Márta a bolhási polgármester hívta fel, hogy találtak először egy bagolyfiókát a könyvtárparkban. – Egy közmunkásunk fűnyírás közben talált egyet, majd egy újabb fióka került elő a fűnyírás közben, drónnal figyeltük meg a környéket és nem találtunk fészket, ezért kértük Balogh Márta segítségét – mondta el a Szabó Bence Bolhás polgármestere. Hozzátette: Nagyatádon volt a találkozó és egy nagyobb dobozban átnyújtották a fiókákat, akik a Bogyó és Babóca nevet kapták és csütörtökön költöztek be Petesmalomba.

– Kalciumporba mártott csirkemellet kapnak, a tervek szerint csütörtökön a Fővárosi Állat-és Növénykert munkatársai viszik el a kicsiket – tette hozzá Balogh Márta. A kisebb fiókát védelmezi a nagyobb, egy leengedett redőnyös helyiségben pihennek, ahol hűvös van és semmilyen zavaró körülmény nincs. Mindössze két-három hetesek lehetnek. Az erdei fülesbaglyot 2020-ban az Év madarának választották. Védett, természetvédelmi eszmei értéke 50 ezer forint. A bagolyfiókák mellett hódbébiket és a hódmamájukat is befogadta és gondozza Balogh Márta a petesmalmi vidraparkban. Pamela, a hódmama törzse és végtagjai tele voltak harapásnyomokkal, az állatorvosi vizsgálat során kiderült, hogy a mentett hód vemhes, sőt, éppenséggel a vemhesség legutolsó szakaszában van, és hamarosan életet is ad az utódoknak. Az állatok a jövő héten kapják meg a chipeket.

Szeretnénk felhívni a figyelmed, hogy ez a cikk nem az stvsz.com szerkesztőinek tollából származik. Tartalma tevékenységünk, a biológiai sokféleség megőrzése szempontjából fontos és érdekes információkkal bír, ezért utánközlés formájában tesszük elérhetővé. A cikk eredetijét az alábbiakban „Forrás” címszó alatti linken találod meg.

Forrás: sonline.hu
https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/fulesbagoly-fiokak-koltoztek-petesmalomba