Fekete kökörcsin és a tavasz üde hírnökei – Természetfotós hétvége 2016. 11-13.

Nagyon jók voltak az elmúlt természetfotós hétvégék tapasztalatai. Gyönyörű képek készültek. Akik kimaradtak a kora tavaszi virágok fotózásából, még a 11-i hétvégén pótolhatják. Bár a növények virágzása előrehaladt, de még fotózhatóak. Időközben a kora tavaszi napsugár áldásos melege előcsalogatta az első fekete kökörcsineket is rétünkön.

Kakasmandikó és hóvirágFotó: Dr. Lipovszky GyörgyMájvirág Fotó: Szakolczai KrisztinaKakasmandikó Fotó: Dr. Lipovszky György

 

 

 

A növényt puha, selymesen gyapjas szőr borítja, s mint vastag „kabát” megvédi az ilyenkor még előforduló reggeli fagyoktól. Ez a fokozottan védett növény néhány évtizeddel ezelőtt már majdnem eltűnt a legelőről.  A visszahozott legeltetésnek köszönhetően azonban visszaszorult a cserjésedés a területen, így ma már szépen terjeszkedik a fekete kökörcsin, és jelenik meg mindig újabb foltokban a réten. 

fekete kökörcsin

Szeretettel várunk Benneteket a következő természetfotós hétvégén is: 

2016. március 11-13. között

A péntektől vasárnap délig tartó természetfotós hétvége részvételi díja: 29.000,- Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza a szállást, a reggelit, ebédet, vacsorát, a somogyi borokat, ásványvizet, a leshasználatot, a terepjáró üzemanyagköltségét és a helyi szakmai vezetést. 

Várjuk jelentkezésedet vagy érdeklődésedet az alábbi címre: 

madarparadicsom@stvsz.com 

Persze ne felejts otthon a fényképezőgépedet!:-)

Szép fényeket!

Tömösváry Tibor
a természetfotós hétvégék házigazdája