Samu, Sári, Cili és Dani végre már a vadvidrák szabad életét élhetik

Ma reggelre azzal a gondolattal ébredtünk többen is munkatársaink közül; vajon miként vészelték át vidráink az első éjszakát a szabadban, és hogy érezhetik magukat immár vadon élő vidraként?

Tegnap visszakapták szabadságukat kedves kis védenceink:  Samu, Sári, Cili és Dani.   
Amikor a Petesmalmi Vidraparkba, Balogh Mártihoz kerültek, mindannyian még magatehetetlen, gondozásra és ápolásra szoruló, bájos szőrgombócok voltak. Azóta szépen felcseperedtek, és tegnap megkezdhették szabad életüket.

A Fővárosi Állat- és Növénykert munkatársainak (dr. Sós Endre, Verőczey Tamás, Herr János, Mezei-Szima Andrea, Fekete Gabriella) ezúton is nagyon köszönjük a sok segítséget, amelyet tegnap a szabadon engedési akció keretében nyújtottak számunkra és vidráink számára. Nekik köszönhetően vidráinkat minimális stressz érte az előkészületek és a szállítás ideje alatt, így szakszerűen engedhettük el őket.

A Fővárosi Állatkert, a Duna-Dráva Nemzeti Park és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársaival szállítottuk vidráinkat új élőhelyükre. Az autóutat igazán jól viselték. Mikor megérkeztünk, izgatottan várták, mi fog történni.
A szállítódobozokat egymás mellé helyeztük a vízparton, majd ajtajaikat egyszerre elhangzó „Három!”-ra nyitottuk fel. Sári, Cili és Dani egyből a vízbe vetették magukat, csak Samu nem rohant a vízhez, hanem a part mentén szaladgált, nézelődött. Balogh Márti, a Petesmalmi Vidrapark vezetője, a vidrák gondozója terelgette vissza Samut a többiekhez. Aztán elérzékenyült búcsúra nem sok időnk maradt; csak egy búcsúpillantásra, amelyben öröm, féltés, bizakodás és jókívánság mind benne volt; gyorsan el kellett hagynunk a helyszínt, hogy egymásra figyelve, minél előbb összetalálkozzanak, és együtt megkezdjék szabad életüket.

Legyen szép életetek!