Zoológia

1 Százalék a Vidrákért

kisvidrapark_1%_2

Petesmalmi Vidraparkunkban évek óta végzünk vidramentő munkát, és neveljük fel az árván maradt kölyköket. Ez a Nyugat-Európából csaknem teljesen eltűnt pajkos, játékos ragadozó nálunk Somogy megyében vizes élőhelyeinken megfelelő élőhelyet talál, így a mentett kölyköket felnevelésük után visszaengedjük a szabad természetbe. (tovább…)

Vadmacskák a Madárparadicsomban

Somogyfajszi Madárparadicsomunkban vadmacska család talált búvóhelyre a vizes élőhely és fáslegelő mentén. A képen látható fiatal példány egyik fotóslesünkben húzódott meg. (tovább…)

Madaraink védelmére közös projekt a MAVIR Zrt-vel

A somogyfajszi NATURA 2000 védelmi kategóriájú területeinket átszelő nagyfeszültségű távvezeték sok madár életét követelte.  Vizes élőhelyeinken élő vagy vonuló fajok; kócsagok, gémek, darvak és más vízimadarak gyakran nekiütköztek a vezetékeknek. (tovább…)

“Nagyon érett már, hogy a vidra legyen az év emlőse”

Idén az európai vidra lett az év emlőse, írja az MTI. A Vadonleső Program hetedik éve választja meg azt a védett vagy fokozottan védett, többnyire közösségű jelentőségű őshonos emlősfajt, amelyre szeretné egész évben ráirányítani mind a szakmai közösség, mind pedig a társadalom széles rétegének figyelmét. (tovább…)

Domi, a túlélő

Szombat óta Vidraparkunknak új lakója van. Éjjel került hozzánk Tatáról, igen viszontagságos úton. Sajnos a kisvidra megtalálója nem kapott a közelben segítséget. A kölyökvidrát idő szűke miatt, mert munkahelyére kellett sietnie, jobb megoldást nem találva, kitette egy kis halastónál. (tovább…)