Mit tegyél, hogy adód 1 százaléka eljuthasson vidráinkhoz

SEGÍTS ADÓD 1%-ÁVAL, HOGY ŐK IS FELNŐHESSENEK,
ÉS KÉSŐBB SZABAD ÉLETET ÉLHESSENEK!
Adószám: 19191777-2-14  

Mit kell tenned?

Kérjük, 2017-ben is rendelkezz adód 1% -ával és segítsd vidramentő munkánkat!

1. Ha egyéni vállalkozó vagy ÁFA bevallásra kötelezett magánszemély, az eva és a kata hatálya alá bejelentkezett egyéni vállalkozó vagy, akkor 2017. február 27-ig adhatod le adóbevallásodat a NAV (APEH)-nak. Ha adód 1%-áról nem rendelkeztél, azt utólagosan is megteheted a bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 16EGYSZA jelű önálló nyomtatványon, 2017. május 22-ig.
2. Amennyiben magánszemélyként küldöd be adóbevallásodat, az adó 1 %-áról a 16EGYSZA jelű nyomtatványon rendelkezhetsz amelyet, 2017. május 22-ig küldhetsz el az adóhivatalhoz.
Mindezt megteheted az ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen.
3. Aki nem rendelkezik ügyfélkapuval, március 15-ig postai úton, SMS-ben vagy elektronikus úton kérheti, hogy a NAV a bevallási tervezetet papíralapon, postán küldje el neki. A kérelemnek tartalmaznia kell az adózó születési időpontját és adóazonosító jelét is. A NAV a kérelem nyilvántartásba vételéről az adózó által választott kapcsolattartási formában tájékoztatja az ügyfelet.
4. Amennyiben munkáltatód készíti el és nyújtja be adóbevallását, akkor a 16EGYSZA jelű nyilatkozatot legkésőbb május 10-ig lezárt borítékban átadhatod munkáltatódnak, vagy 2017. május 22-ig papír alapon, vagy elektronikusan közvetlenül eljuttathatod a NAV-nak.

Amennyiben az adóbevallás leadásakor nem rendelkeztél a jövedelemadó egy százalékáról, később is lehetőség van feladni a rendelkezést; egészen 2017. május 22-ig. Ügyfélkapun keresztül elektronikusan, vagy a korábbi években megszokott módon, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (amelyet a ragasztást keresztezve aláírni szükséges) postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen.

1.Kérjük töltsd le és nyomtasd ki adó 1%-os nyilatkozatát:   Rendelkezo nyilatkozat_ado_1-2017

2.Tedd kis borítékba és írd rá a neved, bejelentett lakcímed, adóazonosító jeled, majd a lezárt borítékot a ragasztás mentén keresztezve írjd alá, hogy a rendelkezése érvényes legyen.

3. Juttasd el munkáltatódhoz vagy könyvelődhöz 2017. május 10-ig vagy a bevallástól elkülönülten 2017. május 22-ig közvetlenül a NAV-hoz (APEH-hez)!

Somogy Természetvédelmi Szervezet
Adószám: 19191777-2-14

Köszönjük, hogy adód 1 százalékával támogatod mentett vidráink felnevelését!