Nálunk minden nap az Állatok világnapja jegyében telik

Jövő hét kedden, október  4-én lesz az Állatok Világnapja. Mivel hétköznapra esik ez a jeles nap, hozzuk előre egy kicsit.
Gyertek látogassatok el Petesmalmi Vidraparkunkba ezen a hétvégén is, ahol kölyökvidráink egész biztosan jókedvre derítenek mindnyájunkat! 🙂

Fotó: Telegdi Ágnes
Fotó: Telegdi Ágnes

A természet a vidrában testesítette meg a „vidámságot”. Ez az egyetlen állat, amely felnőttkorában is játszik, és mindig kész a huncutkodásra, ahogy kölyökvidráink: Sára, Samu, Cilike és Dani is.  Gyertek, és bizonyosodjatok meg róla Ti is! 

Az alábbiakban egy kis részlettel is szeretnénk kedveskedni Nektek Váradi B. László: Luca c. művéből:

„A hídon egymást váltják az emberek, felnőttek és gyerekek egyaránt. A vidrát mindenki nevén szólongatja. Ő ilyenkor elébük úszik, megmutatkozik, és az emberek öröme telik benne. Érthetővé válik számukra az a csodás vidramentő-pihentető vidrakiszálló, amivé ez a kifutó és a petesmalmi vidrapark vált.
Kölykei születéséig az is Luca titka marad, hogy a pézsmapockok víz- és földalatti járatain éjszakánként elhagyja a kifutóját, és szabad vidraként él hajnalig…
Hogy mi hozza vissza pirkadatkor? A hála talán, hogy családja vackán békében ellehet? Esetleg az, hogy enni kap? Ne túlozzunk, és ne képzelődjünk.
A vadállatok nem ismerik az áldozatot és a hálát… Csak gyakorolják. Valami másról van itt szó… Talán az élők egymás iránti kölcsönös bizalma, vagy az élővilág hatalmas egymásra utaltsága magyarázhatná Luca ragaszkodását.
A sivár, szennyezett környezet lélektelensége embernek, állatnak egyaránt árt. Mert nem lehet kevésbé nagy és nehéz dolog vidrának lenni, mint embernek lenni… Embernek lenni, mint vidrának lenni…”

Hozzászólások (1)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.