50 fekete gólya gyülekezik a somogyfajszi Madárparadicsomban

 

Fekete gólyák, Fotó: Jung István

50 fekete gólya gyülekezik a somogyfajszi Madárparadicsomban. Ritka, fokozottan védett madár. Az erdők rejtekében fészkel, fészkét öreg fák magasan lévő elágazásaiba építi. Sekély vízben kutat élelem után, előszeretettel vadászik kisebb halakra, gerincesekre, vízirovarokra. Madárparadicsomunkban idén ősszel szépen összegyűltek, együtt indulnak Afrikába. (tovább…)

Megérkeztek a búbosbankák is Madárparadicsomunkba

Búbosbanka Fotó: Pritz László

Újra gyönyörködhetünk ebben a gyönyörű madárban. Narancsos barna tollazata, fejdísze jellegzetes bóbitatollaival és fekete-fehér csíkos szárnytollazata igazán impozáns külsőt kölcsönöz számára.  Az ember közelében élő madár, a falusi parasztudvarok kedves vendége. (tovább…)

“Dory” első úszóleckéje

Európai szintű vidraprojektünk első nagy eredménye, hogy Petesmalmi Vidraparkunkban felnevelt Dana az Európai Veszélyeztetett Fajok Védelmi Programjához csatlakozó Gaia Állatkertben egészséges vidrakölyköt hozott világra.
Dory, a kisvidra szépen fejlődik, sőt az első úszóleckén már túl is van. Vidráéknál az úszást az anya tanítja meg kölykeinek. Az alábbi képre kattintva látható a kedves kis jelenet: (tovább…)